داتا
نصب برنامه داتا در موبایل و کامپیوتر !

ورود
درباره داتا

به داتا خوش آمدید.مجله ی حقوقی داتا مفتخر است تا شما را با مطالب حقوقی آشنا سازد و تمامی آن چه را که از مطالب حقوقی و کیفری خواهان هستید را در اختیار شما عزیزان جویای علم قرار دهد.

درباره داتا

رسالت مجله ی حقوقی داتا علاوه بر انتشار مطالب حقوقی،مشاوره نیز می باشد که در آینده ای نزدیک این خدمت رسانی نیز در داتا فعال خواهد گردید.

گروه اقتصادی

 

 

گروه اقتصادی

در ماده 24 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مصوب 1395 قانون گذار ساختار خاصی را به نام گروه اقتصادی برای فعالیت های اقتصادی پیش بینی کرده است .گروه اقتصادی از بسیاری جهات شبیه کنسرسیوم است با ین تفاوت که دارای شخصیت حقوقی است و مقرراتی در خصوص انحلال و تصفیه آن در قانون آمده است . اوصاف گروه اقتصادی عبارتند از:

گروه اقتصادی با منافع مشترک با مشارکت دو یاچند شخص تشکیل می شود.اعضای آن می توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند.گروه اقتصادی برای یک دوره محدود  تشکیل می شود.بنابراین، برخلاف شرکت های تجاری نمی تواند بدون تعیین مدت تشکیل شود. این شرکت لزوما براساس قراردادی کتبی تشکیل می شود .به این قرارداد ،قرارداد تشکیل یا قرارداد پایه می گوییم .موضوع فعالیتهای این شرکت باید اعمال تجاری باشد. قانونگذار تشکیل آن را منوط به  ثبت در مرجع ثبت  شرکت ها کرده است، بنابراین برخلاف شرکتهای تجاری که تشکیل آن ها  قبل از ثبت دانسته شده است تشکیل گروه اقتصادی منوط به ثبت در مرجع ثبت شرکت ها می شود .

گروه اقتصادی شرکت تجاری محسوب نمی شود و در قالب شرکت مدنی می گنجد گرچه با شرکت مدنی نیز دارای تفاوتهایی می باشد مانند اینکه گروه اقتصادی بر خلاف شرکت مدنی دارای شخصیت حقوقی است.

حیطه اختیارات مدیران تابع قرارداد پایه گروه اقتصادی است که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است .

تغییر در حیطه اختیارات مدیران خارج از آنچه در قرارداد پایه گروه اقتصادی آمده در قبال اشخاص ثالث قابل استناد نیست.

اعضای گروه به صورت تضامنی مسئول پرداخت دیون گروه اند. مگر اینکه با اشخاص ثالثی که با آن ها رابطه حقوقی برقرار کرده اند به نحو دیگری توافق کرده باشند.

مسئولیت تضامنی اعضای گروه نسبت به دیون شرکت،ویژه  ی بعد از انحلال گروه اقتصادی نیست.بلکه با توجه به اطلاق ماده فوق قبل از انحلال نیز هر یک از اعضا باید نسبت به کلیه ی دیون گروه در برابر اشخاص ثالث پاسخگو باشند.

گروه اقتصادی ملزم به نگهداری دفاتر قانونی ذکر شده درقانون تجارت است ( دفاتر روزنامه ،کل ،دارایی ،کپیه )

فوت یا حجر یا ممنوعیت قانونی یکی از اشخاص حقیقی یا انحلال  یا ورشکستگی یکی از اشخاص حقوقی موجب انحلال گروه می شود،مگر این که در قرارداد تشکیل گروه اقتصادی به نحو دیگری مقرر شده باشد.

در صورت فوت یکی از اعضا وراث او جایگزین نمی شوند مگر اینکه در قرارداد پایه گروه اقتصادی چنین امری پیش بینی شده باشد .

تصفیه گروه اقتصادی:  ممکن است به دو علت اغاز شود: اتمام مدت یا انحلال گروه اقتصادی مانند وررشکستگی آن .

تصفیه گروه اقتصادی تبع توافق فی مابین شرکاست .از این مقرره مشخص می شود که روش تصفیه باید در قرارداد گروه اقتصادی درج شده باشد . باتوجه به ان که قواعد ورشکستگی امری است،اگر علت انحلال، ورشکستگی باشد شیوه تصفیه تابع قواعد ورشکستگی است.

بازرسی در گروه اقتصادی تابع مواد 151 و 152 لایحه  قانون تجارت است.

موارد انحلال گروه اقتصادی  (ماده 24 قانون احکام دائمی)

-اتمام مدت

-فوت یکی از اعضای حقیقی،مگر اینکه در قرارداد تشکیل شرکت خلاف آن مقرر شده باشد.

-حجر یکی از اعضای حقیقی

-ممنوعیت قانونی یکی از اعضای حقیقی مگر اینکه در قرارداد تشکیل شرکت خلاف آن مقرر شده باشد.(مثل ورشکستگی، مجازات های تکمیلی، و یا تبعی)

-در صورت تقسیم طبق قواعد مدنی

-در صورت تلف شدن تمام مال شرکت.

 


تنظیمات
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
1 + 1 = ?