داتا
نصب برنامه داتا در موبایل و کامپیوتر !

ورود
درباره داتا

به داتا خوش آمدید.مجله ی حقوقی داتا مفتخر است تا شما را با مطالب حقوقی آشنا سازد و تمامی آن چه را که از مطالب حقوقی و کیفری خواهان هستید را در اختیار شما عزیزان جویای علم قرار دهد.

درباره داتا

رسالت مجله ی حقوقی داتا علاوه بر انتشار مطالب حقوقی،مشاوره نیز می باشد که در آینده ای نزدیک این خدمت رسانی نیز در داتا فعال خواهد گردید.

مهریه چیست؟

یکی از حق های قانونی زن،مهریه می باشد که به سبب عقد ازدواج قابل تعلق به وی می باشد.
به محض بسته شدن عقد ازدواج،مهریه عندالمطالبه می باشد و هر زمان که زن بخواهد می تواند مهریه ی خود را از همسر خویش مطالبه نماید و از حق قانونی خود بهره مند گردد.
 
مهریه به دو بخش اصلی عندالمطالبه و عند الاستطاعه تقسیم بندی می گردد.مسائلی از قبیل عدم تمکین از ناحیه زن،مانع برخورداری زن از دریافت مهریه می شود.
 
تعیین مهریه در عقد دایم از شرایط ضروری و واجب برای درستی و صحت عقد می گردد.
به عبارت واضح تر می توان بیان نمود که مهریه مالی است که به سبب نکاح،همسر به زن تملیک می نماید و هر زمان پس از عقد وازدواج زن می تواند آن مهریه را مطالبه گر شود.
به عبارت قانونی:زن مالک مهریه می باشد و می تواند هر دخل و تصرفی که می خواهد در مهریه ی خود انجام دهد.
مطابق قانون مدنی،هرچیزی که قابلیت مالی و قابلیت تملیک کردن باشد و ارزش مادی داشته باشد می تواند به عنوان مهریه قرار بگیرد.
 
 
مهریه عند المطالبه چیست؟
مهریه عندالمطالبه به این معنا می باشد که هر زمان که زن مهریه ی خود را مطالبه نماید همسر موظف به پرداخت تمام و کمال آن مهریه با ارزش واقعی آن می باشد،مگر آن که همسر از استطاعت مالی بالایی برای پرداخت مهریه زوجه برخوردار نباشد و نزد دادگاه این عدم استطاعت مالی ثابت گردد که در این صورت دادگاه همسر را به پرداخت قسطی مهریه محکوم می نماید.
مهریه عند المطالبه به معنای آن است که فرض بر آن است که همسر از استطاعت برای پرداخت مهریه زوجه برخوردار است مگر آنکه خلاف آن اثبات شود که اثبات کردن آن برعهده مرد می باشد و مرد باید بتواند عدم استطاعت مالی خود را در نزد دادگاه اثبات نماید،در غیر این صورت محکوم به پرداخت یک جای مهریه می باشد.
 
مهریه عندالاستطاعه چیست؟
مهریه عندالاستطاعه به معنای آن است که پرداخت این مهریه به زن مشروط بر این است که مرد استطاعت مالی برای پرداخت مهریه را داشته باشد و از تمکن مالی برخوردار باشد و مبنا و اصل بر آن است که مرد توانایی کافی و بالا برای پرداخت مهریه زوجه  به صورت کامل و یک جا را ندارد.
هنگامی که زن اقدام به مطالبه مهریه عندالاستطاعه نماید فرض بر این است کخ مرد استطاعت مالی ندارد مگر آن که خلافش ثابت گردد که بار اثبات این ادعا برعهده ی زوجه می باشد.
 
 
 
 

تنظیمات
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
6 + 7 = ?