داتا
نصب برنامه داتا در موبایل و کامپیوتر !

ورود
درباره داتا

به داتا خوش آمدید.مجله ی حقوقی داتا مفتخر است تا شما را با مطالب حقوقی آشنا سازد و تمامی آن چه را که از مطالب حقوقی و کیفری خواهان هستید را در اختیار شما عزیزان جویای علم قرار دهد.

درباره داتا

رسالت مجله ی حقوقی داتا علاوه بر انتشار مطالب حقوقی،مشاوره نیز می باشد که در آینده ای نزدیک این خدمت رسانی نیز در داتا فعال خواهد گردید.

اتهام گزارش خلاف واقع

اتهام گزارش خلاف واقع مطابق  با ماده 540 قانون مجازات اسلامی می باشد.سوالی که در این جا مطرح می گردد این است که آیا رکن مادی آن باید لزوما فعل مادی مثبت باشد یا ترک فعل را هم شامل می گردد؟و سوال دیگر این که آیا گزارش ندادن جرم و تخلف کارکنان و کارمندان بوسیله مدیر با توجه به ماده 540 قانون مجازات اسلامی جرم محسوب می گردد؟
 
پاسخ :
گزارش خلاف واقع ماهیتاً مصداق جعل نمی باشد  بلکه درحکم ومنزله جعل ازنوع مفادی و معنوی می باشد.زیرا در فصل جعل وتزویر درکتاب پنجم قانون مجازات اسلامی نیز این مبحث بیان شده است، اما در  متن مواد مربوط به جعل معنوی نیامده بلکه به موجب مواد539 و540 احکام عام آن به نحومجزا مقررشده یا این که درقانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب 1382 باعنوان وفصل مستقلی؛ فصل پنجم ؛وجرم جعل و تزویردرذیل فصل دهم آن قانون تقنین شده اند.گرچه جعل معنوی باترک فعل تحقق پذیراست لیکن به باورما مستند به قراین وسایراحکام مشابه قانونی ذیل الذکر، عنصر مادی بزه گزارش خلاف واقع صرفاً در فعل مثبت مادی محصوراست :
 
1- حکم ماده 540 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی کامل کننده  ماده 539 همان قانون است با در نظر گرفتن  این نکته که حکم ماده 539 ً به فعل مثبت معطوف است وبه ترک فعل اشاره ای نشده است.
 
2-  جرم تصدیق خلاف واقع با جرم شهادت دروغ  از نظر ماهیتی با هم اختلاف اختلاف ندارندو با توجه به حکم  ماده 650 قانون فوق، ادای شهادت دروغ جرم می باشد اما  پنهان کردن یاخودداری ازشهادت کلاً یاجزئاً جرم نمی باشد.
 
3- حکم مشابه ماده 267 قانون تجارت مصوب 1247/12/24 منحصربه فعل مثبت است:
اگر  بازرس  درگزارش های خود اطلاعات خلاف واقع بدهد ویا این گونه اطلاعات راتصدیق کندبه حبس سه ماه تادوسال محکوم خواهد گردید.
 
4- درماده37 قانون کارشناسان رسمی مصوب 1381عبارت های گزارش خلاف واقع وعدم ذکر تمام ماوقع را قانون گذار به  صورت مستقل وجداوغیرمترادف به کار برده است اگرچه که هر دو رادرحکم جعل درسند رسمی معرفی و بیان کرده است.
 
5- قانون گذار درماده78 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح بین عبارت های گزارش خلاف واقع و کتمان حقایق و ارایه گزارش ناقص وعدم گزارش جرایم ارتکابی کارکنان تحت امر تفاوت از نوع مفهومی قایل نگردیده است.
 
6- قانون گذار درماده 55قانون حمایت خانواده  تصویب شده در سال 1391 عبارات گواهی خلاف واقع وخودداری از صدورگواهی را متفاوت وجداگانه بیان کرده است.
 
7- بندج ماده2 قانون  جرایم، تخلفات و مجازات های مربوط به اسناد سجلی وشناسنامه مصوب 1370 محمول برفعل مثبت است.
 
 

 


تنظیمات
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
4 + 1 = ?